Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Alle vrijwilligers in Nederland, bedankt voor de geweldige collecte-opbrengst

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdens de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds is maar liefst € 1,4 miljoen opgehaald. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en de gulle giften kan het Spierfonds het komende jaar meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten financieren. 

Onno - Collecteweek 2022 - 01

“De reactie aan de deur was hartverwarmend. We hebben gemerkt dat mensen het prettig vinden dat ze zelf kunnen bepalen wat, maar vooral hoe ze geven aan onze collectant. Via een QR-code of gewoon met munten en we zien een toename van het aantal online collectanten. En dat hebben we teruggezien in de mooie opbrengst.  Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de steun!”, aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie Prinses Beatrix Spierfonds.  

1 op de 9 krijgt te maken met een spierziekte

1 op de 9 Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. Hoe of waarom je een spierziekte krijgt is niet altijd duidelijk. Veel spierziekten zijn erfelijk, meestal progressief, soms dodelijk en altijd verlammend. Een spierziekte heeft impact op je hele leven en dat van de mensen om je heen.  

Word ook collectevrijwilliger

Wij zijn altijd op zoek naar collectanten en collecteorganisatoren. Tijdens onze collecteweek in september collecteren duizenden vrijwilligers door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte kunnen we veel nieuwe onderzoeken naar spierziekten financieren! Wil jij ook collectant of organisator worden? Meld je snel aan. Volgend jaar is de collecteweek van 10 t/m 16 september 2023.

Nieuws over Collecte

Laden…
Collectanten, bedankt voor jullie fantastische inzet!
Collecte
Collecte

Collectanten, bedankt voor jullie fantastische inzet!

Dankzij onze geweldige vrijwilligers hebben we weer alles uit de collecteweek kunnen halen. Collectanten, bedankt!