• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

COLLECTEOPBRENGST 2020 BEKEND

Terug naar het nieuwsoverzicht

Van 6 tot en met 12 september gingen vrijwilligers van het Spierfonds door heel het land op pad met een collectebus. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 1,25 miljoen opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie, vertelt: “Vanwege het coronavirus was het dit jaar een grote uitdaging om de collecte te organiseren. Ik loop al aardig wat jaren mee als het om de collecteweek gaat. En elk jaar kent zijn bijzonderheden, zijn positieve en negatieve verrassingen. Ik kijk van weinig meer op. Maar ja, dan dit jaar…

Los van al het persoonlijke leed dat de coronacrisis veroorzaakt en me zeer aan het hart gaat – het is bijna onmogelijk een collecte te organiseren als binnen blijven en afstand houden het advies zijn. Vanaf april leek vooruitkijken steeds meer op gokken en werd de vraag ‘gaan we wel of niet kunnen collecteren’ steeds spannender. En dan druk ik me heel aardig uit. Wel, niet, misschien, wat als we het zo doen of zus? Samen met de regiomanagers en vele vrijwilligers, zonder wie de collecte sowieso niet kan bestaan, hebben we meerdere scenario’s bedacht. Maar elke week werden we weer ingehaald door een nieuwe werkelijkheid die behoorlijk onwerkelijk voelde.

Uiteindelijk komt dan het punt waarop je met zijn allen moet zeggen: het is wat het is, we gaan er het beste van maken. Dat hebben we gedaan, en eerlijk gezegd denk ik niet dat het beter had gekund!

De meeste collectanten werden met open armen ontvangen. Ik waardeer ieders inzet en bedank alle collectanten en gulle gevers van harte. Samen hebben we ons weer ingezet voor de strijd tegen spierziekten!”

Samen hebben we een prachtige opbrengst van € 1,25 miljoen opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Digitale collectebus

De digitale collectebus blijft geopend tot het einde van het jaar. Het zou toch geweldig zijn als we nog wat extra kunnen ophalen in de strijd tegen spierziekten? Vraag jouw familie en vrienden een donatie te doen in de algemene digitale collectebus van het fonds.

Word collectant

Volgend jaar is de collecteweek van 12 t/m 18 september 2021. Kunnen we dan op jouw inzet rekenen?

Nieuws over Collecte

Laden…
Mooie opbrengst: collecteweek 2023
Collecte
Collecte

Mooie opbrengst: collecteweek 2023

Vrijwilligers gingen dit jaar weer op pad met de oranje collectebussen om geld op te…