• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Duizenden vrijwilligers in actie tegen spierziekten

Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds gaat 12 september van start

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op 12 september start onze collecteweek. Zeven dagen lang vragen vrijwilligers door het hele land een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. Het Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.

Veilig en contactloos geven

Het coronavirus houdt ons nog steeds in zijn greep. Ook dit jaar gaan wij voor ‘Veilig collecteren, gerust geven’. Tijdens het collecteren houdt iederen rekening met de 1,5 meter richtlijn van de overheid.

Munt- en briefgeld zijn nog altijd van harte welkom in een collectebus. Maar zonder (klein)geld in huis, kan er ook gedoneerd worden via de QR-code op alle collectebussen. Gevers kunnen de code op de bus scannen met een smartphone, via: de camera, een bankieren app, Tikkie of QR-code scanner. De gever doet eenmalig, anoniem én veilig een donatie voor de strijd tegen spierziekten.

Paul collecteert met zijn zoons en dochter
Paul collecteert met zijn zoons en dochter

Pauls zoontje Benjamin heeft een spierziekte. “Zonder snelle diagnose en de juiste behandeling had Benjamin het niet gered. Dat is zo heftig, dat wens je niemand toe. Er is geld nodig voor onderzoek en meer bekendheid, dat komt iedereen met een spierziekte ten goede.” Paul gaat elk jaar langs de deuren tijdens de collecteweek én collecteert digitaal.

Spierziekten

Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Je spieren heb je nodig voor alles: van lachen, lopen, drinken en plassen, tot zitten en ademen. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Steun de strijd tegen spierziekten en geef voor de collecteweek via ons donatieformulier of via ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds

Persbericht en stopperadvertenties

Wil je de collecteweek in jouw wijk of plaats aankondigen? Wij hebben een persbericht en stopperadvertenties voor je klaar staan die je kunt gebruiken.

Nieuws over Collecte

Laden…
Mooie opbrengst: collecteweek 2023
Collecte
Collecte

Mooie opbrengst: collecteweek 2023

Vrijwilligers gingen dit jaar weer op pad met de oranje collectebussen om geld op te…