• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Online collecteren: 5 tips voor meer donaties

Online collecteren: 5 tips voor meer donaties

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdens de collecteweek kan je ook gemakkelijk vanuit huis geld inzamelen voor de strijd tegen spierziekten. Vlak voordat de collecteweek van start gaat, ontvang je een e-mail en/of sms met de link naar jouw persoonlijke online collectebus. Via WhatsApp, Facebook, LinkedIn of e-mail bereik je met één druk op de knop jouw vrienden, familie en kennissen voor een donatieverzoek. Wij helpen je graag op weg met onderstaande tips en tricks!

5 tips voor meer donaties in jouw online collectebus

Tip 1: Test je online collectebus eerst in je directe omgeving
Om uit te vinden hoe de online collectebus precies werkt, is het handig om je eerste donatie-oproep naar iemand uit je directe omgeving te sturen. Zo gun je jezelf de tijd om uit te vinden hoe het precies werkt voor je de oproep met meer mensen deelt.

Tip 2: Vraag je netwerk om jouw online collectebus óók te verspreiden
Samen stoppen we de achteruitgang bij spierziekten. Hoe meer mensen weten dat jij online collecteert, hoe sneller jouw online collectebus volstroomt met donaties. En wie kan daar beter bij helpen dan de mensen uit je eigen omgeving? Zo dragen zij ook een steentje bij aan de strijd tegen spierziekten. Gewoon vanaf de bank.

Tip 3: Bedank je donateurs en deel tussentijds je opbrengst
Als je tussen het collecteren door deelt hoeveel geld je al op hebt gehaald, kan dat anderen stimuleren om ook te doneren. Heb je bijvoorbeeld de helft van je streefbedrag behaald? Bedank je donateurs hiervoor, vertel hoe blij je ermee bent en dat het goed besteed wordt voor de strijd tegen spierziekten.

Tip 4: Stuur een vriendelijke herinnering
Niet iedereen zal direct op jouw donatieverzoek ingaan. Sommige mensen willen er even over nadenken of zijn op het moment dat je het vraagt niet in de gelegenheid om een donatie te doen. Door iemand op een vriendelijke manier te herinneren aan jouw online collectebus kan je iemand alsnog over de streep trekken om een bijdrage te geven. Ook op social media is het slim om na een paar dagen een reminder te sturen. Wie weet zet je hiermee weer andere mensen aan tot geven.

Tip 5: Maak (ook) een online collectebus aan als bedrijf, sportclub of vereniging
Naast het online verspreiden van je eigen collectebus bij vrienden, familie en buren kan je ook een collectebus aanmaken samen met collega’s of clubgenoten. Want wat is er leuker dan samen aan hetzelfde doel werken? Kies bij het aanmaken van een online collectebus voor ‘Organisatie’.

Veel plezier en succes met online collecteren. Hartelijk dank voor jouw onmisbare inzet! Samen zijn we krachtig tegen spierziekten.

“Mijn collectebus deel ik in mijn hele netwerk”

Onno collecteert sinds 2016 en ook dit jaar helpt hij weer mee, zowel met de collectebus langs de deur als de online collectebus. Hij vertelt: “In 2021 hebben we ruim 1600 euro opgehaald. Ongeveer één derde in de fysieke collectebus en de rest online. Dit jaar willen we ons record verbreken!”

onno van zelst - digitale collectant - online collecte)

“ONLINE COLLECTEREN WERKT VOOR MIJ VERREWEG HET BEST”

Paul vertelt: “Ik ben met een online collectebus niet meer afhankelijk van plaats en tijd. Verder kan ik in korte tijd veel mensen bereiken. Nog een voordeel is dat de mensen in mijn contactenlijst weten wie ik ben. Dat maakt het eigenlijk juist persoonlijker dan aanbellen bij een onbekende.“

Paul collecteert al jaren voor de strijd tegen spierziekten)

Nieuws over Collecte

Laden…
Mooie opbrengst: collecteweek 2023
Collecte
Collecte

Mooie opbrengst: collecteweek 2023

Vrijwilligers gingen dit jaar weer op pad met de oranje collectebussen om geld op te…