Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Online collecteren: 6 tips voor meer donaties

Online collecteren: 6 tips voor meer donaties

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een online collectebus kan je gemakkelijk vanuit huis geld inzamelen voor de strijd tegen spierziekten. Met deze tips en tricks maak je jouw online collectebus tot een (nog groter) succes!

6 tips voor meer donaties in je online collectebus

Tip 1:  Maak je online collectebus persoonlijk
Door een persoonlijke tekst toe te voegen aan jouw online collectebus, waarin je vertelt wat jouw motivatie is om geld in te zamelen, trek je mensen makkelijker over de streep om een donatie in jouw collectebus te doen. Ook kan het helpen om een korte toelichting te geven over belang van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Tip 2: Test je online collectebus eerst in je directe omgeving
Om uit te vinden hoe de online collectebus precies werkt, is het handig om je eerste donatie-oproep naar je directe omgeving te sturen. Bijvoorbeeld in de groepschat met familie. Zo gun je jezelf de tijd om uit te vinden hoe het precies werkt én zie je meteen of je tevreden bent met je donatie-oproep voor je hem met meer mensen deelt.

Tip 3: Maak (ook) een online collectebus aan als bedrijf, sportclub of vereniging
Naast het delen van je eigen online collectebus bij vrienden, familie en buren kan je natuurlijk ook een collectebus aanmaken samen met collega’s of clubgenoten. Want wat is er leuker dan samen aan hetzelfde doel werken? Kies bij het aanmaken van een online collectebus voor ‘Organisatie’.

Tip 4: Vraag je netwerk om jouw online collectebus te delen
Samen zijn we krachtig tegen spierziekten. Hoe meer mensen weten dat jij online collecteert, hoe sneller jouw online collectebus volstroomt met donaties. En wie kan daar beter bij helpen dan de mensen uit je eigen netwerk? Vraag hen om óók jouw collectebus ook te verspreiden via Whatsapp, social media of per e-mail.

Tip 5: Bedank je donateurs en deel tussentijds je opbrengst
Als je tussen het collecteren door deelt hoeveel geld je al op hebt gehaald, kan dat anderen enthousiasmeren om ook te doneren. Heb je bijvoorbeeld de helft van je streefbedrag behaald? Bedank je donateurs hiervoor, vertel hoe blij je ermee bent en dat het goed besteed wordt voor de strijd tegen spierziekten.

Tip 6: Stuur een vriendelijke herinnering
Niet iedereen zal meteen doneren als je hierom vraagt. Sommige mensen willen er even over nadenken of zijn op het moment dat je het vraagt niet in de gelegenheid om een donatie te doen. Door iemand op een vriendelijke manier te herinneren aan jouw online collectebus (zonder opdringerig te worden) kan je iemand alsnog over de streep trekken om een bijdrage te geven. Ook op social media is het slim om na een paar dagen een reminder te sturen. Pas je persoonlijke motivatie iets aan. Wie weet zet je hiermee weer andere mensen aan tot geven.

Veel plezier en succes met online collecteren. Hartelijk dank voor jouw onmisbare inzet!

“Mijn online collectebus deel ik in mijn hele netwerk”

Onno collecteert sinds 2016 en ook dit jaar helpt hij weer mee, zowel met de collectebus langs de deur als de online collectebus. Hij vertelt: ``In 2021 hebben we ruim 1600 euro opgehaald. Ongeveer één derde in de collectebus en de rest digitaal. Dit jaar willen we ons record verbreken!”

onno van zelst - digitale collectant - online collecte)

“ONLINE COLLECTEREN WERKT VOOR MIJ VERREWEG HET BEST”

Paul vertelt: ``Ik ben met een online collectebus niet meer afhankelijk van plaats en tijd. Verder kan ik in korte tijd veel mensen bereiken. Nog een voordeel is dat de mensen in mijn contactenlijst weten wie ik ben. Dat maakt het eigenlijk juist persoonlijker dan aanbellen bij een onbekende.``

Paul collecteert al jaren voor de strijd tegen spierziekten)

Nieuws over Collecte

Laden…
Geweldige opbrengst collecte 2022
Collecte
Collecte

Geweldige opbrengst collecte 2022

In september gingen vrijwilligers van het Spierfonds door heel het land op pad met een…