• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

13 nieuwe aanvragen ingediend voor onderzoek naar een beter leven nu

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze subsidieronde ‘Een beter leven voor spierziektepatiënten nu’ is gesloten. Onderzoekers hadden tot vandaag de tijd hun onderzoeksaanvragen bij ons in te dienen. We hebben maar liefst 13 aanvragen binnen gekregen. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, het aantal hangt af van onze beschikbare fondsen. Wil jij meehelpen zoveel mogelijk onderzoeken mogelijk te maken? Doneer dan nu!

JAARLIJKSE SUBSIDIERONDES

Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van behandelingen. In twee verschillende subsidierondes kunnen Nederlandse onderzoekers hun onderzoeksvoorstel indienen. De subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ richt zich op alle stappen naar een gerichte behandeling voor spierziekten. En omdat het vinden van een behandeling een lange weg is, financieren we ook onderzoek dat de kwaliteit van leven van patiënten nu kan verbeteren. Dit is het doel van onze subsidieronde ‘Een beter leven voor spierziektepatiënten nu’. Hierin stimuleren wij onderzoekers extra om onderzoek te doen naar vermoeidheid, pijn, conditie en ademhalingsondersteuning. Dit zijn thema’s, opgesteld door patiënten en onderzoekers, die in grote mate de kwaliteit van leven bepalen van mensen met een spierziekte.

13 NIEUWE AANVRAGEN ‘Een beter leven voor spierziektepatiënten nu’

Nederlandse onderzoekers hadden tot vandaag de tijd om een onderzoeksvoorstel in te dienen voor de subsidieronde ‘Een beter leven voor spierziektepatiënten nu’. Hierin omschrijven zij wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. We hebben maar liefst 13 onderzoeksaanvragen binnen gekregen. Voor de volgende ziekten zijn (een of meerdere) aanvragen ingediend: Becker spierdystrofie, CIAP, FSHD, metabole myopathieën, mitochondriële myopathie, myasthenia gravis, myotone dystrofie, neuralgische amyotrofie, SMA, spierziekten algemeen en de ziekte van Pompe.

Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, zodat we weer een stapje dichterbij ons doel komen: spierziekten de wereld uit!

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…