• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

20 nieuwe aanvragen voor onderzoek naar therapie

Terug naar het nieuwsoverzicht

We hebben vandaag 20 nieuwe onderzoeksaanvragen binnen gekregen voor onderzoek naar een therapie voor spierziekten. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, het aantal hangt af van ons budget. Wil jij meehelpen zoveel mogelijk onderzoeken mogelijk te maken? Doneer dan nu!

Op weg naar therapie

Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van behandelingen. Vandaag sloot onze jaarlijkse subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ voor onderzoek dat een belangrijke stap zet op de weg naar een therapie voor mensen met een spierziekte. Van onderzoek dat de verschijnselen van een ziekte beschrijft, tot aan het ontwikkelen en uitbrengen van een medicijn.

20 nieuwe aanvragen

We hebben maar liefst 20 onderzoeksaanvragen binnen gekregen. In zo’n aanvraag omschrijven de onderzoekers wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. De komende maanden worden de aanvragen beoordeeld door buitenlandse experts, onze Wetenschappelijke Adviesraad en onze Gebruikerscommissie bestaande uit patiënten en zorgverleners. Uiteindelijk worden de meest veelbelovende onderzoeken gefinancierd, zodat we weer een stapje dichterbij ons doel komen: spierziekten de wereld uit!

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…