Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

20 nieuwe aanvragen voor onderzoek naar therapie

Terug naar het nieuwsoverzicht

We hebben vandaag 20 nieuwe onderzoeksaanvragen binnen gekregen voor onderzoek naar een therapie voor spierziekten. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, het aantal hangt af van ons budget. Wil jij meehelpen zoveel mogelijk onderzoeken mogelijk te maken? Doneer dan nu!

Op weg naar therapie

Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van behandelingen. Vandaag sloot onze jaarlijkse subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ voor onderzoek dat een belangrijke stap zet op de weg naar een therapie voor mensen met een spierziekte. Van onderzoek dat de verschijnselen van een ziekte beschrijft, tot aan het ontwikkelen en uitbrengen van een medicijn.

20 nieuwe aanvragen

We hebben maar liefst 20 onderzoeksaanvragen binnen gekregen. In zo’n aanvraag omschrijven de onderzoekers wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. De komende maanden worden de aanvragen beoordeeld door buitenlandse experts, onze Wetenschappelijke Adviesraad en onze Gebruikerscommissie bestaande uit patiënten en zorgverleners. Uiteindelijk worden de meest veelbelovende onderzoeken gefinancierd, zodat we weer een stapje dichterbij ons doel komen: spierziekten de wereld uit!

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers

Na een vorige online editie, was het dan eindelijk weer zo ver: Muscles2Meet 2022! Het…