• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

7 nieuwe aanvragen voor onderzoek naar een beter leven nu

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze subsidieronde ‘Een beter leven nu’ is gesloten. We hebben maar liefst zeven onderzoeksaanvragen binnen gekregen. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, het aantal hangt af van ons budget. Wil jij meehelpen zoveel mogelijk onderzoeken mogelijk te maken? Doneer dan nu!

Zeven nieuwe aanvragen ‘Een beter leven nu’

Nederlandse onderzoekers hadden tot dinsdag 16 april de tijd om een onderzoeksaanvraag in te dienen voor de subsidieronde ‘Een beter leven nu’. In zo’n aanvraag omschrijven ze wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. We hebben zeven onderzoeksaanvragen binnen gekregen. Deze worden de komende maanden beoordeeld door buitenlandse experts, onze Gebruikerscommissie en onze Wetenschappelijke Adviesraad. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd.

Jaarlijkse subsidierondes

Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van behandelingen. In twee verschillende subsidierondes kunnen Nederlandse onderzoekers hun onderzoeksaanvragen indienen. De subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ richt zich op alle stappen naar een gerichte behandeling voor spierziekten. En omdat het vinden van een behandeling een lange weg is, financieren we ook onderzoek dat de kwaliteit van leven van patiënten nu kan verbeteren. Dit is het doel van onze subsidieronde ‘Een beter leven nu’. Hierin stimuleren wij onderzoekers om onderzoek te doen naar vermoeidheid, pijn, conditie en hulpmiddelen. Dit zijn thema’s, opgesteld door patiënten en onderzoekers, die in grote mate de kwaliteit van leven bepalen van mensen met een spierziekte.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…