• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Alexandra Doets wint Spierfonds Impact Award 2023

Terug naar het nieuwsoverzicht

Verschillende talentvolle jonge onderzoekers maakten recent kans op de Spierfonds Impact Award 2023. De  nieuwe prijs van het Spierfonds is bedoeld om jonge talenten te inspireren en aan te moedigen om het spierziektenveld blijvend te verrijken met hun inzet en toewijding.

Winnares Alexandra Doets met haar begeleider prof. dr. Bart Jacobs

Jong talent

Verschillende jonge talenten maakten kans op de Spierfonds Impact Award. Met de nieuwe award belonen we vernieuwende en vooruitstrevende jonge onderzoekstalenten: onderzoekers die in het spierziektenveld een concrete en waardevolle bijdrage hebben geleverd met een grote impact voor de wetenschap en/of voor mensen met een spierziekte.

Dr. Ellen Sterrenburg, algemeen directeur van het Spierfonds: “Nederland heeft uitstekende onderzoekers. We draaien echt mee in de internationale top. Dit moet gecontinueerd worden en daarom is het van belang dat we oog hebben voor nieuw talent. Met de Spierfonds Impact Award belonen we jonge, vooruitstrevende onderzoekers die met hun nieuwe, frisse ideeën écht verschil hebben gemaakt.”

De winnaar is bekend

Op de Spierfonds Grant Ceremony, die maandag 11 december plaatsvond, nam de winnaar de prijs in ontvangst. De eerste Spierfonds Impact Award is gewonnen door dr. Alexandra Doets. Zij won de prijs voor haar bijdrage in het verbeteren en beschikbaar maken van twee prognostische modellen voor het Guillain-Barré syndroom. Uit de verschillende inzendingen heeft de jury, bestaande uit onderzoekers en patiënten, haar inzending verkozen als winnaar. De jury prees Alexandra voor haar inzet en de aanzienlijke impact ervan, zowel op maatschappelijk als wetenschappelijk gebied.

Ceremonie

Alexandra gaf na de uitreiking van de award een toespraak op de Spierfonds Grant Ceremony en benadrukte het belang van samenwerking en haar visie op de toekomst van de patiëntzorg. Alexandra: “Goede patiëntenzorg is wat mij betreft afgestemd op het individu, en dat gaat in de toekomst ook steeds belangrijker worden. Niet iedere patiënt heeft baat bij dezelfde behandeling. Het verbeteren van de behandeling voor het individu kunnen we niet alleen, maar doen we samen, zeker als het gaat om zeldzame ziekten.” Wij feliciteren dr. Alexandra Doets voor deze welverdiende onderscheiding.

Nieuws over Wetenschappelijk onderzoek

Laden…
Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Tijdens het Spierfonds Young Talent Symposium krijgt jong onderzoekstalent uit het spierziektenveld de kans om…

Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA

Het corrigeren van een erfelijke fout repareert niet automatisch veranderingen in de ‘verpakking’ van het…