• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Dankzij ons fellowship wordt dr. Perry van Doormaal spierziektespecialist

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dr. Perry van Doormaal start vandaag met ons spierziekten fellowship; een 1-jarige opleiding waarin een getalenteerde neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. Zo zorgen we ervoor dat de zorg voor de spierziektepatiënt in Nederland steeds verder verbetert.

Opleiding tot spierziektespecialist

Er zijn meer dan 600 verschillende spierziekten. Het stellen van de juiste diagnose en het behandelen van mensen met een spierziekte is dan ook geen makkelijke opgave. Daar is specifieke kennis voor nodig. Daarom zorgt het Prinses Beatrix Spierfonds ervoor dat jaarlijks één neuroloog zich kan specialiseren tot spierziektespecialist. Dat doen we door het toekennen van een ‘fellowship’. Het fellowship van 2018 is toegekend aan dr. Perry van Doormaal, een zeer gemotiveerde jonge neuroloog.

Excellente zorg, gericht op het individu

“Tijdens mijn opleiding tot neuroloog ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door de verscheidenheid aan spierziekten en hun complexiteit”, vertelt dr. Van Doormaal. “Daarnaast vond ik het persoonlijk contact met mensen met een spierziekte erg indrukwekkend. Mijn doel is dan ook om als spierziektespecialist deze mensen excellente zorg te bieden, gericht op het individu.” Daarnaast is dr. Van Doormaal een ambitieus onderzoeker. Met het fellowship wil hij zich verder verdiepen in de oorzaken en behandelopties voor polyneuropathieën.

Dr. Van Doormaal start vandaag met zijn fellowship aan het Maastricht UMC+ en het UMC Utrecht. Hij wordt tijdens zijn opleiding begeleid door prof. dr. Karin Faber. Zij kreeg achttien jaar geleden als allereerste neuroloog het fellowship van het fonds. Ze is dan ook verheugd met de aanstelling van dr. Van Doormaal. “Dr. Van Doormaal is een prettige en mensgerichte dokter en daarnaast een zeer getalenteerde onderzoeker. Het fellowship geeft hem de mogelijkheid meer kennis op te doen van een breed scala aan spierziekten en zich daarnaast te verdiepen in de polyneuropathie.”

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Wij willen graag weten welke onderwerpen mensen met een spierziekte belangrijk vinden om onderzoek naar…