• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Dankzij samenwerking met Stichting Ziekte van Pompe kan nieuw onderzoek van start

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het Prinses Beatrix Spierfonds en Stichting Ziekte van Pompe slaan de handen ineen. En dankzij deze nieuwe samenwerking kan een nieuw onderzoek naar de ziekte van Pompe van start.

Nieuw onderzoek ziekte van Pompe

De ziekte van Pompe is een van de weinige spierziekten waar een behandeling voor is. In 2006 brachten onderzoekers van het Erasmus MC enzymtherapie op de markt. Een wereldprimeur. Voorheen overleden baby’s met de ziekte van Pompe meestal voor hun eerste verjaardag. Nu worden ze volwassen. Toch heeft de behandeling beperkingen. In het Erasmus MC wordt daarom hard gewerkt aan een alternatieve behandeling, gentherapie.

Voordat deze nieuwe behandeling bij mensen kan worden getest, is het nodig om eerst te weten wat precies het effect is van de huidige behandeling en wat het effect is van de ziekte op de hersenen. In dit nieuwe onderzoek zal dit in kaart worden gebracht. De resultaten van het onderzoek zijn onmisbaar voor de verdere ontwikkeling van gentherapie voor de ziekte van Pompe.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het Erasmus MC onder leiding van dr. Hannerieke van den Hout en prof. dr. Ans van der Ploeg.

Het Spierfonds en Stichting Ziekte van Pompe werken samen om gentherapie voor de ziekte van Pompe te ontwikkelen. Voor patiënten zoals Benthe.

Nieuwe samenwerking

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De Stichting Ziekte van Pompe heeft als doel de zorg, bekendheid en behandeling van de ziekte van Pompe te verbeteren. In een nieuw samenwerkingsverband slaan beide partijen de handen ineen.

“Het is de start van een mooie samenwerking. Samen kunnen we meer mogelijk maken, met een goede hoop op baanbrekende resultaten die voor iedereen met de ziekte Pompe daadwerkelijk verschil maken,” aldus Dimitri Kalaitzis (Voorzitter Stichting Ziekte van Pompe).

Nieuws over ziekte van Pompe

Laden…
Startup LentiCure moet levensreddende gentherapie betaalbaar maken

Startup LentiCure moet levensreddende gentherapie betaalbaar maken

Het Erasmus MC, LentiCure en het Prinses Beatrix Spierfonds gaan een bijzondere samenwerking aan met…

Prof. dr. Pim Pijnappel benoemd tot hoogleraar
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Prof. dr. Pim Pijnappel benoemd tot hoogleraar

Prof. dr. Pim Pijnappel is dankzij het Spierfonds en Spierziekten Nederland benoemd tot bijzonder hoogleraar…