• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Dr. Renske Wadman gaat zich met ons fellowship verder specialiseren in spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dr. Renske Wadman heeft onze spierziekten fellowship gekregen; een 1-jarige opleiding waarin een getalenteerde neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. En dankzij de nieuwe fellowship buitenlandbeurs kan zij een deel van haar opleiding in Londen volgen.

“Het fellowship is voor mij een prachtige mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen binnen het gebied van spierziekten.”

KWALITEIT VAN ZORG

Er zijn meer dan 600 verschillende spierziekten. Vele hiervan zijn zeldzaam. Het diagnosticeren, adviseren en behandelen van mensen met een spierziekte vergt dan ook specifieke kennis. Daarom kent het Prinses Beatrix Spierfonds ieder jaar een fellowship toe aan een getalenteerde en gemotiveerde neuroloog. Dit is een opleiding van 1 jaar waarin de neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. Zo zorgen we ervoor dat de zorg voor de spierziektepatiënt in Nederland steeds verder verbetert. Het fellowship van 2017 is toegekend aan dr. Renske Wadman.

Excellente patiëntenzorg

Dr. Wadman is momenteel werkzaam als neuroloog in opleiding in het UMC Utrecht. Ze is een bekend gezicht voor veel mensen met SMA, het onderwerp waar ze eind 2017 op promoveerde. Dankzij het fellowship kan zij zich verder ontwikkelen binnen de spierziekten. “Mijn ambitie is om als spierziektespecialist excellente patiëntenzorg te bieden aan kinderen én volwassenen met spierziekten”, vertelt dr. Wadman. “Ten slotte uitten veel spierziekten zich zowel op de kinder- als volwassenleeftijd en worden (gelukkig) steeds meer kinderen met een spierziekte volwassen. Zorg op maat toegepast op de persoon en van zijn/haar spierziekte is belangrijk, en moet ook mee veranderen met de leeftijd en levensfase.”

Dr. Wadman start eind van dit jaar met haar fellowship aan het UMC Utrecht. Hier zal ze worden begeleid door dr. Nicolette Notermans. En dankzij de nieuwe buitenlandbeurs kan dr. Wadman een deel van haar opleiding volgen in het Great Ormond Street Hospital in Londen, een van de meest vooraanstaande ziekenhuizen gespecialiseerd in spierziekten.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…