• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Dr. Wouter van Rheenen gaat zich met ons fellowship verder specialiseren in spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dr. Wouter van Rheenen heeft onze spierziekten fellowship gekregen; een 1-jarige opleiding waarin een getalenteerde neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. Dr. Van Rheenen zal zijn opleiding tot spierziektespecialist volgen in het UMC Utrecht en het Radboudumc.

“Het is een fantastische kans om me na het afronden van mijn opleiding verder te mogen specialiseren in zenuw- en spierziekten.”

Sterk gemotiveerd

Dr. Van Rheenen is momenteel werkzaam als neuroloog in opleiding in het UMC Utrecht. Daarnaast doet hij onderzoek naar de genetische risicofactoren van ALS en de genetische overeenkomsten met andere neurologische ziekten. Met het fellowship kan hij zich nog verder verdiepen in spierziekten en zich opleiden tot spierziektespecialist. Zijn motivatie om mensen met een spierziekte te helpen ontstond toen hij tijdens zijn studie verzorgende was voor een ALS-patiënte. “Gedurende 5 jaar ben ik van dichtbij getuige geweest van het verschrikkelijke beloop van deze ziekte en de gevolgen voor de patiënte en haar gezin”, zo vertelt hij. “De genadeloze progressie, onze onvolledige kennis van ziektemechanismen en het ontbreken van een behandeling zijn helaas niet uniek voor ALS, maar gelden voor veel spierziekten. Hierdoor was ik al in een vroeg stadium sterk gemotiveerd om me volledig in te zetten voor mensen met een spierziekte.”

Het spierziekten fellowship

Er zijn meer dan 600 verschillende spierziekten. Vele hiervan zijn zeldzaam. Het diagnosticeren, adviseren en behandelen van mensen met een spierziekte vergt dan ook specifieke kennis. Daarom kent het Prinses Beatrix Spierfonds ieder jaar een fellowship toe aan een getalenteerde en gemotiveerde neuroloog. Dit is een opleiding van 1 jaar waarin de neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. Zo zorgen we ervoor dat de zorg voor de spierziektepatiënt in Nederland steeds verder verbetert.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…