• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Eerste extra GBS onderzoek kan van start

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met de campagne ‘GBS de wereld uit!’ hebben we genoeg geld opgehaald om het eerste onderzoek te starten! Om meer inzicht te krijgen in het ziektebeloop van het Guillain-Barré syndroom (GBS), analyseren de onderzoekers 400 bloedmonsters. Elke € 90,- die extra wordt opgehaald, zorgt dat er daar nog een bij komt. Help jij mee?

Infecties als voorspeller

Onder de naam ‘GBS de wereld uit!’ zamelen we geld in om extra onderzoek naar GBS te financieren. Dankzij de opbrengst van alle acties en bestemde giften kan het onderzoek ‘Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom‘ van start.

In dit onderzoek gaan de Rotterdamse GBS-experts kijken naar de voorafgaande infecties bij GBS. Er is namelijk een sterk vermoeden dat het ziekteproces, en dus ook het verloop van de ziekte, verschilt afhankelijk van welke infectie aan GBS voorafging. Voorheen was dit moeilijk te onderzoeken, maar prof. dr. Bart Jacobs en zijn collega’s hebben in een groot internationaal samenwerkingsverband gegevens en bloedmonsters van heel veel GBS-patiënten verzameld. Hierdoor kunnen ze nu goed kijken naar de invloed van voorafgaande infecties op de ziekte.

Spaar mee voor uitbreiding

Met de eerste € 40.000,- kunnen prof. dr. Jacobs en zijn collega’s bloedmonsters van ruim 400 patiënten analyseren, terwijl ze er 700 klaar hebben liggen. Elke € 90,- die extra wordt opgehaald, zorgt dat er daar een bij komt. Laten we er dus samen voor zorgen dat we dit belangrijke onderzoek kunnen uitbreiden!

Nieuws over Guillain-Barré syndroom

Laden…
Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom

Diverse infecties zijn in verband gebracht met het ontstaan van het Guillain-Barré syndroom, maar was…