• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Netwerkevent voor jonge spierziektenonderzoekers: Event4Talent

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op vrijdag 31 maart organiseerden wij een geslaagde tweede editie van ons evenement speciaal georganiseerd voor talentvolle onderzoekers uit het spierziektenveld: Event4Talent. Dit evenement bood jonge onderzoekers de unieke mogelijkheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met andere wetenschappers uit het spierziektenveld. De dag was een groot succes en zat boordevol waardevolle ontmoetingen en nieuwe inzichten.

Tijdens Event4Talent kunnen beginnende onderzoekers op het gebied van spierziekten met elkaar netwerken.

Netwerken en inspireren

Event4Talent is hét evenement voor spierziektenonderzoekers die minimaal vier jaar bezig zijn met hun promotieonderzoek tot beginnend groepsleiders. Naast het bespreken van het thema van dit jaar, Funding, bood het evenement ook een ideale mix van inhoudelijke verdieping en informele ontmoetingen. Hierdoor kwamen onderzoekers op een unieke manier bij elkaar om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Een absoluut hoogtepunt van het evenement was de panelsessie, waar experts uit het werkveld hun inzichten deelden over de mogelijkheden rondom subsidieaanvragen. De deelnemers kregen de kans om te leren van de experts en al hun prangende vragen te stellen. Deze inspirerende sessie bood de jonge onderzoekers een schat aan kennis en ervaring, die hen nieuwe inzichten heeft gebracht voor hun verdere carrière.

Naast de panelsessie kregen de jonge onderzoekers ook de kans om deel te nemen aan een workshop Infographics. Hier leerden ze op een creatieve en visuele manier hoe ze hun onderzoeksresultaten op een aantrekkelijke manier kunnen presenteren. Met deze nieuwe vaardigheden kunnen ze hun onderzoeksresultaten beter overbrengen, waardoor ze nog meer impact kunnen maken binnen het spierziektenveld.

Investeren in onderzoekstalent

Het evenement was een groot succes en werd zeer positief ontvangen door de deelnemers. Event4Talent zal ook in de toekomst zeker een rol blijven spelen in de ontwikkeling van jong talent in het onderzoeksveld. We vinden het belangrijk dat het beste talent voor ons onderzoeksveld kiest, uitmuntend wordt opgeleid en kan doorgroeien tot de top. Daarom investeren we in onderzoekstalent.

Nieuws over Wetenschappelijk onderzoek

Laden…
Startup LentiCure moet levensreddende gentherapie betaalbaar maken

Startup LentiCure moet levensreddende gentherapie betaalbaar maken

Het Erasmus MC, LentiCure en het Prinses Beatrix Spierfonds gaan een bijzondere samenwerking aan met…

Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA

Het corrigeren van een erfelijke fout repareert niet automatisch veranderingen in de ‘verpakking’ van het…