• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Nieuw onderzoek naar CIDP toegekend

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er kan een nieuw onderzoek naar CIDP van start! Dit onderzoek werd vorig jaar ingediend in onze subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ en is door de strenge selectieprocedure gekomen. Wil jij meehelpen meer onderzoek mogelijk te maken? Doneer dan nu!

Persoonlijke behandelrespons bij CIDP

CIDP (chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie) is een chronische spierziekte waarbij ontstekingen van de zenuwen leiden tot krachtverlies en gevoelsstoornissen. De spierziekte is te behandelen, maar de huidige methoden om verbetering te meten, zijn niet optimaal. Het doel van dit nieuwe onderzoek is om te kijken welke maten voor patiënten relevant zijn om verbetering aan te tonen. Zodat zij een beslissende stem krijgen bij het bepalen of een behandeling effect heeft. De onderzoekers verwachten zo een meetinstrument te ontwikkelen dat gebruikt kan worden om beslissingen rondom de behandeling makkelijker te maken en om het effect van nieuwe behandelingen beter te testen.

Op weg naar therapie

Het onderzoek naar CIDP werd vorig jaar ingediend in onze subsidieronde ‘Op weg naar therapie’. Met deze jaarlijkse subsidieronde investeren we in onderzoek dat zich richt op alle stappen naar een gerichte behandeling voor spierziekten. Nederlandse onderzoekers kunnen een onderzoeksvoorstel indienen waarin ze omschrijven wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. Na een strenge selectieprocedure worden alleen de meest veelbelovende onderzoeken gefinancierd. Zodat we weer een stapje dichterbij ons doel komen: spierziekten de wereld uit!

Nieuws over CIDP

Laden…
MRI nuttig bij het stellen van de diagnose CIDP en MMN
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

MRI nuttig bij het stellen van de diagnose CIDP en MMN

MRI kan een nuttig instrument zijn bij het stellen van de diagnose CIDP en multifocale…