Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Nieuwe fellowship buitenlandbeurs

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op vrijdag 1 juni nam prof. dr. John Wokke afscheid als hoogleraar neurologie. Als afscheidscadeau vroeg hij een donatie voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Met deze donaties zullen wij een beurs beschikbaar stellen, waarmee pas afgestudeerde neurologen in het kader van het fellowship naar het buitenland kunnen.

Afscheid als hoogleraar

Prof. dr. John Wokke nam afscheid als hoogleraar in het UMC Utrecht, waar hij sinds 1984 werkzaam was. Twintig jaar lang leidde hij hier de onderzoeksgroep naar spierziekten. Daarnaast was hij zeer nauw betrokken bij het Prinses Beatrix Spierfonds. Zo was hij eerder bestuurslid en voorzitter van onze Wetenschappelijke Adviesraad.

Fellowship buitenlandbeurs

In plaats van een persoonlijk afscheidscadeau vroeg Wokke een donatie voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Hiermee zullen wij een beurs beschikbaar stellen waarmee pas afgestudeerde neurologen in het kader van het fellowship naar het buitenland kunnen. Het Prinses Beatrix Spierfonds kent ieder jaar een fellowship toe aan een getalenteerde en gemotiveerde neuroloog. Een opleiding van 1 jaar waarin de neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. Dankzij de nieuwe buitenlandbeurs kan de fellow een deel daarvan in het buitenland doorbrengen.

Koninklijke onderscheiding

Na zijn afscheidsrede werd Wokke verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage in het spierziektenveld. Wokke ontving het lintje van locoburgemeester Jansen van de gemeente Zeist.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers

Na een vorige online editie, was het dan eindelijk weer zo ver: Muscles2Meet 2022! Het…