• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Oproep: online vragenlijst vermoeidheid

Terug naar het nieuwsoverzicht

Heb jij een spierziekte en wel eens last van vermoeidheid? Of juist niet? Vul dan deze online vragenlijst in. Hiermee willen onderzoekers kijken hoe vaak vermoeidheid voorkomt bij chronische aandoeningen en de aanpak ervan verbeteren.

Vermoeidheid bij chronische aandoeningen

Vermoeidheid is een klacht die vaak voorkomt. Bij mensen met een spierziekte, maar ook bij andere chronische aandoeningen. Om in kaart te brengen hoeveel mensen met een chronische aandoening last hebben van vermoeidheid en hoe ze hiermee omgaan, hebben onderzoekers van de Universiteit Maastricht deze vragenlijst opgesteld.

De vragenlijst is onderdeel van het project ‘Vermoeidheid bij chronische aandoeningen’. Dit project wordt in opdracht van ZonMw en de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) – waar het Spierfonds samen met negentien andere gezondheidsfondsen lid van is – uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van het project is om de aanpak van vermoeidheid bij mensen met een chronische aandoening te verbeteren.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De gegevens uit de vragenlijsten zijn vertrouwelijk en zullen anoniem worden verwerkt.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…