Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Oproep: online vragenlijst vermoeidheid

Terug naar het nieuwsoverzicht

Heb jij een spierziekte en wel eens last van vermoeidheid? Of juist niet? Vul dan deze online vragenlijst in. Hiermee willen onderzoekers kijken hoe vaak vermoeidheid voorkomt bij chronische aandoeningen en de aanpak ervan verbeteren.

Vermoeidheid bij chronische aandoeningen

Vermoeidheid is een klacht die vaak voorkomt. Bij mensen met een spierziekte, maar ook bij andere chronische aandoeningen. Om in kaart te brengen hoeveel mensen met een chronische aandoening last hebben van vermoeidheid en hoe ze hiermee omgaan, hebben onderzoekers van de Universiteit Maastricht deze vragenlijst opgesteld.

De vragenlijst is onderdeel van het project ‘Vermoeidheid bij chronische aandoeningen’. Dit project wordt in opdracht van ZonMw en de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) – waar het Spierfonds samen met negentien andere gezondheidsfondsen lid van is – uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van het project is om de aanpak van vermoeidheid bij mensen met een chronische aandoening te verbeteren.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De gegevens uit de vragenlijsten zijn vertrouwelijk en zullen anoniem worden verwerkt.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers

Na een vorige online editie, was het dan eindelijk weer zo ver: Muscles2Meet 2022! Het…