• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Prinses Beatrix vandaag aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze beschermvrouwe Prinses Beatrix was vandaag voor de derde keer aanwezig bij ons symposium ‘Muscles2Meet’. Met dit symposium wil het Spierfonds jonge onderzoekers enthousiast maken voor onderzoek naar spierziekten.

Onderzoekstalent ontwikkelen

Het tweedaagse symposium Muscles2Meet wordt om het jaar georganiseerd door het Spierfonds samen met het Spierziekten Centrum Nederland. Met het symposium willen we jonge onderzoekers enthousiast maken voor het onderzoek naar spierziekten, zodat zij in de toekomst kiezen voor dit belangrijke veld. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium en was ook bij de twee eerdere edities in 2016 en 2017 aanwezig. Vandaag nam de Prinses deel aan het ochtendprogramma en sprak daarna met jonge onderzoekers.

Kennismaken met het vakgebied en met elkaar

Een comité van vijf jonge onderzoekers stelde het programma van Muscles2Meet samen waarmee de ruim zestig deelnemers elkaar én het vakgebied beter kunnen leren kennen. Zo is er tijdens interactieve discussiesessies tijd om over onderzoek te praten en tijdens het diner gelegenheid om wat informeler kennis te maken. Ook zijn er lezingen van succesvolle onderzoekers en interactieve workshops op het gebied van carrièreontwikkeling.

Simone van den Berge, coördinator wetenschappelijk onderzoek van het Spierfonds: “Met de eerste editie in 2016 zijn we een mooie traditie gestart van jonge onderzoekers die samenkomen om elkaar en het veld beter te leren kennen. We hopen dat het stimuleren van jonge onderzoekers op deze manier bijdraagt aan een mooie en hoopvolle toekomst voor het onderzoek naar spierziekten.”

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…