Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Prinses Beatrix wederom aanwezig op ons symposium voor jonge onderzoekers

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een vorige online editie, was het dan eindelijk weer zo ver: Muscles2Meet 2022! Het tweedaagse symposium werd vrijdag 10 en zaterdag 11 juni georganiseerd om jong onderzoekstalent enthousiast te maken voor het onderzoek naar spierziekten. Onze beschermvrouwe Prinses Beatrix was voor de vierde keer aanwezig bij ons symposium Muscles2Meet.

Onderzoekstalent stimuleren

Het Prinses Beatrix Spierfonds stimuleert onderzoekstalent op gebied van spierziekten in Nederland, om jonge onderzoekers enthousiast te maken en te houden voor het onderzoek naar spierziekten. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium en was net als bij de eerdere drie edities, ook nu weer aanwezig. Vrijdag nam de Prinses deel aan het ochtendprogramma en sprak daarna met jonge onderzoekers.

Groepsfoto-M2M-Beatrix

Een inspirerend programma

Het symposium wordt mede-georganiseerd door de jonge onderzoekers zelf. Een comité van vier jonge onderzoekstalenten maakte het voor zo’n veertig deelnemers mogelijk om deel te nemen aan het programma van Muscles2Meet, waarmee zij het vakgebied én elkaar beter kunnen leren kennen. Een inspirerend programma dat de mogelijkheid biedt om te praten over onderzoek, vragen te stellen aan de experts en geïnspireerd te worden door patiëntverhalen. Naast verschillende lezingen, workshops en interactieve discussiesessies is er tijdens het diner en de borrel voldoende tijd om wat informeler kennis te maken. Kortom, een mooie gelegenheid om zowel onderzoekers, als patiënten die betrokken zijn bij het spierziektenveld in Nederland bij elkaar te brengen.

Het tweedaagse symposium Muscles2Meet wordt tweejaarlijks georganiseerd door het Spierfonds in samenwerking met het Spierziekten Centrum Nederland. Wij kijken uit naar de editie in 2024!

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Geef de juiste mensen voorrang bij de vaccinatie tegen het coronavirus
Algemeen
Algemeen

Geef de juiste mensen voorrang bij de vaccinatie tegen het coronavirus

Het Prinses Beatrix Spierfonds vindt het ontzettend belangrijk dat mensen met een spierziekte zo snel…