• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Onze subsidieronde voor onderzoek naar therapie is geopend

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onze subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ is geopend! Dat betekent dat onderzoekers hun onderzoeksvoorstellen weer bij ons kunnen indienen. Alleen de meest veelbelovende onderzoeken worden gefinancierd, maar hoeveel dat er zijn hangt af van ons budget. Wil jij meehelpen zoveel mogelijk onderzoeken mogelijk te maken? Doneer dan nu!

Onderzoek is de oplossing

Om spierziekten de wereld uit te helpen, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar. Het Prinses Beatrix Spierfonds steunt daarom onderzoek dat leidt tot het ontwikkelen van gerichte behandelingen. En omdat het vinden van een behandeling een lange weg is, financieren we ook onderzoek dat de kwaliteit van leven van patiënten nu kan verbeteren. In twee verschillende subsidierondes kunnen Nederlandse onderzoekers hun onderzoeksvoorstel indienen.

Twee subsidierondes in het jaar

De subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ is nu open. Nederlandse onderzoekers hebben tot 2 oktober de tijd om een onderzoeksvoorstel in te dienen. Hierin omschrijven zij wat ze willen onderzoeken, hoe ze dit willen doen, wat dit gaat kosten en wat dit uiteindelijk oplevert voor de patiënt. De subsidieronde ‘Op weg naar therapie’ richt zich op alle stappen naar een gerichte behandeling voor spierziekten.

Onze tweede subsidieronde ‘Een beter leven voor spierziektepatiënten nu’ zal aan het eind van het jaar open gaan met een deadline in het voorjaar van 2019. Het doel van deze ronde is om de kwaliteit van leven van patiënten op korte termijn te verbeteren.

Beoordelingsprocedure

Alle onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld door drie partijen: experts in het buitenland, onze Wetenschappelijke Adviesraad en onze Gebruikerscommissie van patiënten en zorgverleners. Zij beoordelen de aanvragen op relevantie voor de patiënt, kwaliteit en kans op vervolg. Uiteindelijk worden de meest veelbelovende onderzoeken gefinancierd, zodat we weer een stapje dichterbij ons doel komen: spierziekten de wereld uit!

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…