• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Succesvolle eerste editie: Spierfonds Grant Ceremony

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op maandag 11 december vond de eerste editie van de Spierfonds Grant Ceremony plaats. Deze ceremonie bracht een exclusief gezelschap van onderzoekers, donateurs en mensen met een spierziekte samen. Tijdens de ceremonie reikte het Spierfonds veertien cheques uit aan onderzoekers die dit jaar subsidie hebben gekregen.

Toekenning van onderzoekssubsidies

Omringd door mensen wiens betrokkenheid en toewijding de drijvende kracht vormen achter de vooruitgang die we gezamenlijk boeken stonden we tijdens deze bijzondere bijeenkomst stil bij de indrukwekkende prestaties die we samen bereiken. Inspirerende sprekers deelden hun inzichten en hoogtepunten uit het spierziektenveld. 

De veertien onderzoekssubsidies die dit jaar door het Spierfonds zijn toegekend, werden dankbaar ontvangen door de toegewijde onderzoekers. Naast het vieren van de onderzoekssubsidies, hebben we tijdens de ceremonie ook de gelegenheid gehad om een veelbelovende jonge onderzoeker te erkennen en te belonen. Met trots reikten we de Spierfonds Impact Award uit aan dr. Alexandra Doets, wiens toewijding en veelbelovende bijdragen aan het veld opmerkelijk zijn. 

Voortdurende steun voor onderzoek

De ceremonie benadrukt het belang van voortdurende steun voor onderzoek en de vastberadenheid om de strijd tegen spierziekten voort te zetten. Het Spierfonds moedigt iedereen aan om met hun inzet en bijdrages het spierziektenveld blijvend te verrijken.

Nieuws over Wetenschappelijk onderzoek

Laden…
Het effect van ademspiertraining bij SMA
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Het effect van ademspiertraining bij SMA

Door verminderde spierkracht ervaren mensen met de spierziekte SMA vaak ademhalingsproblemen, zoals longontstekingen. Onderzoekers in…