• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

De vijf spierfondsen bundelen hun krachten

Terug naar het nieuwsoverzicht

De vijf spierfondsen in Nederland – het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, Duchenne Parent Project, Stichting ALS Nederland en de FSHD Stichting – hebben zich verenigd in de ‘samenwerkende spierfondsen’. In dit samenwerkingsverband bundelen we de krachten in de strijd tegen spierziekten.

Samen staan we sterker

Nederland telt meer dan tweehonderdduizend mensen die leven met een spierziekte. De vijf Nederlandse spierfondsen – het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren, Duchenne Parent Project, Stichting ALS Nederland en de FSHD Stichting – zamelen geld in voor onderzoek, zodat de behandeling en zorg van mensen met een spierziekte verbetert. Daarbij vervullen we ieder voor zich een zeer belangrijke rol in spierziektenland. In het nieuwe samenwerkingsverband, de samenwerkende spierfondsen, delen we onze kennis met elkaar. Want wij geloven dat alles wat je deelt, meer of beter of makkelijker wordt.

Subsidie Spierziekten Centrum Nederland

De samenwerkende spierfondsen vinden het erg belangrijk dat de verschillende universitair medische centra (UMC’s) goed samenwerken. Daarom ondersteunen we het Spierziekten Centrum Nederland in 2019 met een subsidie. Spierziekten Centrum Nederland is het samenwerkingsverband van artsen en onderzoekers uit alle universitair medische centra die gespecialiseerd zijn in spierziekten. Het Spierziekten Centrum Nederland biedt een platform voor het spierziektenveld en bundelt de krachten op het gebied van zorg en wetenschappelijk onderzoek.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…