• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met wetenschappelijk onderzoek kunnen wij de strijd tegen spierziekten winnen. Daarom investeert het Prinses Beatrix Spierfonds volop in onderzoek. Daarbij moeten we keuzes maken in hoe we ons geld besteden. Wij willen daarom graag weten welke onderwerpen mensen met een spierziekte belangrijk vinden om onderzoek naar te doen. Help jij ons door deze korte vragenlijst in te vullen?

Onderwerpen in onderzoek

Het Prinses Beatrix Spierfonds investeert al decennialang in wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Met succes! Voor veel spierziekten is inmiddels de oorzaak in kaart gebracht en wordt gewerkt aan het ontwikkelen van medicijnen. Terwijl er op het gebied van onderzoek dus veel gebeurt, is onze manier van financiering grotendeels hetzelfde gebleven. We willen daarom nu met een kritische en frisse blik kijken naar hoe we onderzoek financieren en inventariseren hoe we het meeste verschil kunnen maken voor mensen met een spierziekte.

Natuurlijk is de mening van de mensen met een spierziekte zelf daarbij onmisbaar. Daarom vragen wij mensen met een spierziekte (of met een naaste met een spierziekte) om hun prioriteiten in onderzoek aan ons door te geven via een korte vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst kost maar een paar minuten en is het makkelijkst op een computer of tablet.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…