• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Het verhaal van Wesley

Het verhaal van Wesley

Terug naar het verhalen-overzicht

“Ik wil mijn negatieve ervaring omzetten in iets positiefs”

Wesley is de trotse vader van zijn twee kinderen Kevin en Sanne. Het gaat goed met ze. Maar niet zo lang geleden was dat heel anders. In maart 2011 werd Wesley overvallen door de spierziekte Guillain-Barré syndroom. Hij belandde op de intensive care en was van top tot teen verlamd.

“Op vrijdag 4 maart 2011 was ik gewoon aan het werk. Maar ik voelde me steeds minder goed en heb me ziek gemeld. Toen ik thuis kwam, had ik tintelingen in mijn voeten. Datzelfde weekend nog, in de nacht van zaterdag op zondag, lag ik aan de beademing in het Medisch Centrum Alkmaar, op de intensive care.” Wesley zou zeven weken lang kunstmatig beademd en gevoed worden.

Van top tot teen verlamd

“Op het dieptepunt kon ik niets meer bewegen, behalve mijn ogen. Ik had enge hallucinaties en stekende pijnen en ik voelde me gevangen in mijn eigen lichaam. Na twee maanden ziekenhuis en vijf maanden revalidatiecentrum mocht ik thuis verder revalideren. Een echte mijlpaal was dat.

Het herstel duurt lang, dat is nog steeds gaande. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik ook nog helemaal de oude zal worden. Maar als ik bedenk waar ik vandaan moest komen, kan ik leven met de restverschijnselen.”

Wesley in de keuken met zijn kinderen
Wesley in de keuken met zijn kinderen

Meer bekendheid

“Het is een vreemde, beangstigende ziekte. Je kunt binnen een paar uur compleet verlamd zijn en ik wist niets van GBS, net als de meeste mensen. Ik heb veel nagedacht over hoe ik deze negatieve ervaring om kan zetten in iets positiefs. Daarom ben ik naast mijn werk begonnen aan een boek over mijn belevenissen. Misschien helpt het om wat meer bekendheid te krijgen rond GBS. En misschien hebben anderen er iets aan, als het hen overkomt.”

“Het is een vreemde, beangstigende ziekte. Je kunt binnen een paar uur compleet verlamd zijn”

Om meer bekendheid voor GBS te realiseren en om geld op te halen voor onderzoek, heeft Wesley meerdere keren meegedaan aan de Fietselfstedentocht. “Het is een barre tocht, maar meestal zit het weer mee en heb ik veel steun aan familie en vrienden langs de lijn. Ik geniet er zó van dat ik het kan, ook al is het echt een uitputtingsslag. En ook dit jaar doe ik weer mee om geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds!”

Heb jij een spierziekte en wil jij ook jouw verhaal delen? Stuur dan een e-mail naar Esmay van Dijk (e.van.dijk@spierfonds.nl)

Een spierziekte kan iedereen overkomen

Een spierziekte kan iedereen overkomen

Wesley vertelt over zijn leven met een spierziekte

Manieren waarop jij kunt helpen

Collecteren

Collecteren

Andere verhalen over Guillain-Barré syndroom

Het verhaal van Bente
Het verhaal van Bente

Bente was 19 toen ze op 5 maart 2020 wakker werd met een slapende kleine…