Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Voor patiënten

Voor patiënten

Een spierziekte heeft een enorme impact op het leven van patiënten en hun directe omgeving. Lopen, eten, lachen, ademen en bewegingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, zijn voor mensen met een spierziekte een dagelijkse strijd. Het belangrijkste wapen in de strijd tegen spierziekten is wetenschappelijk onderzoek naar medicijnen en nieuwe behandelingen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en we verwachten dan ook steeds sneller successen te boeken. Een hoopvol vooruitzicht waarover we jou, als patiënt, graag op de hoogte houden.

Onderzoek op volle kracht

Het Spierfonds zorgt ervoor dat het Nederlandse wetenschappelijk onderzoek op volle kracht draait met geld, de juiste keuzes en de beste mensen. Ieder jaar starten er acht tot tien nieuwe onderzoeken. Zo zijn de eerste onderzoeken met gentherapie begonnen, geven ontwikkelingen zoals de 3D-spier ons heel veel kennis en inzicht in bepaalde spierziekten en kunnen behandelingen sneller getest worden bij patiënten. De ‘reis’ die we met elkaar maken is uniek en hoopgevend.  

Nieuwsbrief voor patiënten

Blijf je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en fondsenwervende evenementen? Meld je snel aan voor onze speciale nieuwsbrief voor patiënten. In deze nieuwsbrief krijg je ook toegang tot interessante speciale webinars. 

Leven met een spierziekte

Wat spierziekten écht inhouden, kunnen alleen de mensen die het hebben vertellen. Dappere mensen die laten zien wat het betekent om te leven met een spierziekte. Lees eerlijke, emotionele, positieve en moedige verhalen van andere mensen met een spierziekte.

header mobile - Verhaal Joeri en Kim)

Manieren waarop jij kunt helpen

Doneren

Doneren

Collecteren

Collecteren

Een actie starten

Een actie starten