• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Voor patiënten

Voor patiënten

In een mensenlichaam zitten 600 spieren die ervoor zorgen dat je kunt lopen, lachen, slikken, zitten en ademen. Deze bewegingen zijn voor veel mensen vanzelfsprekend, maar voor mensen met een spierziekte een dagelijkse strijd. Een spierziekte heeft dan ook een enorme impact op het leven van patiënten en hun directe omgeving.

Het Spierfonds financiert, stuurt en stimuleert onderzoek. De ontwikkelingen gaan snel. Het merendeel van de spierziekten is nu duidelijk in kaart gebracht. We weten waar het fout gaat en wat de effecten zijn; cruciale informatie om medicijnen te kunnen ontwikkelen. Door samen te werken met deskundige onderzoekers en alles uit ons onderzoek te halen, boeken we samen succes op de weg naar genezing.

Dit is een hoopvol vooruitzicht waarover we jou, als patiënt, graag van op de hoogte houden.

Nieuwsbrief voor patiënten

Blijf je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en fondsverwende evenementen? Meld je snel aan voor onze speciale nieuwsbrief voor patiënten.

Sjoerd en zijn zoon douwe hebben de spierziekte FSHD)

Onderzoek is dé sleutel

Het ultieme doel van het Spierfonds is effectieve medicijnen en behandelingen vinden voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. We geloven dat wetenschappelijk onderzoek dé sleutel is om dat doel te laten slagen. Daar maken we ons sterk voor. Want hoe meer we weten, hoe verder we komen.

)

Leven met een spierziekte

Wat spierziekten écht inhouden, kunnen alleen de mensen die het hebben vertellen. Dappere mensen die laten zien wat het betekent om te leven met een spierziekte. Lees eerlijke, emotionele, positieve en moedige verhalen van andere mensen met een spierziekte.

)

Manieren waarop jij kunt helpen

Doneren

Doneren