• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Vrienden van het fonds

Vrienden van het fonds

Een vriend is iemand die voor zijn steun niets terugvraagt, maar wel iets krijgt. De grote stappen in het leven zet je samen. Door er te zijn voor elkaar, in tijden van nood, van succes, maar vooral ook in de periodes die naar dat succes leiden.

Visie op de lange termijn

Het Prinses Beatrix Spierfonds is al ruim een halve eeuw de drijvende kracht achter het wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten in Nederland. En wat ons kenmerkt is consistentie. Niet de waan van de dag maar het grote doel – alle spierziekten de wereld uit – leidt ons. We investeren dan ook net zo goed in kennisoverdracht en kruisbestuiving als in specifieke onderzoeken.

Dat langetermijndenken heeft al veel opgeleverd. Naast een levensreddend medicijn voor de ziekte van Pompe hebben we aan de wieg gestaan van meerdere doorbraken. En is de door ons geïnitieerde samenwerking en kennisdeling tussen de Nederlandse wetenschappers en artsen op het gebied van spierziekten een veelgeprezen voorbeeld. Ook internationaal.

Inspirerende en hoopgevende verhalen die we graag delen. Vooral met de mensen die onze manier van doen aanspreekt. Mensen met compassie, met interesse in de moderne wetenschap en met vertrouwen in de kracht van samen.

Wordt u vriend van het fonds?

We hopen dat u een vriendschap met ons wilt aangaan. Om deel te worden van onze wereld, ons werk en onze weg. De wederzijdse verbintenis uit zich in een jaarlijkse donatie van € 1.000 of meer. Waarbij wij u deelgenoot maken van niet alleen het einddoel, maar vooral ook de weg er naar toe. Een inspirerend kijkje achter de schermen van de wereld van wetenschappelijk onderzoek en updates over de kleine en grote successen die we onderweg boeken. Dit bieden we op verschillende momenten in het jaar aan tijdens bijzondere bijeenkomsten. Wij geloven dat deze vorm van betrokkenheid meer oplevert. Voor de patiënten, de onderzoekers en voor de gever.

Wilt u vriend worden van het Prinses Beatrix Spierfonds? Neem dan contact op met onze relatiemanager Nancy Jansen.

Nancy Jansen
Nancy Jansen

Ik ga graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en uw vragen te beantwoorden. U kunt mij bereiken via n.jansen@spierfonds.nl of 06 82189887

Een spierziekte kan iedereen overkomen

Een spierziekte kan iedereen overkomen

Marjolein, Wesley en Stephanie vertellen hoe het is om te leven met een spierziekte.