Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Wie wij zijn

Samen krachtig tegen spierziekten

Het Prinses Beatrix Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. We financieren, sturen en stimuleren wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het geld hiervoor brengen we bijeen met de hulp van duizenden mensen. Mensen die van dichtbij weten wat de vernietigende impact van een spierziekte is, en vele, vele anderen die zich ieder op hun eigen manier inzetten tegen spierziekten. Door te geven, te collecteren en in actie te komen.

Missie

Wij zijn de aanjager van de strijd tegen spierziekten; de sturende en stuwende kracht achter het beste wetenschappelijk onderzoek en de beste behandeling.

Visie

Spierziekten de wereld uit door wetenschappelijk onderzoek. Dat is onze visie. De onderzoeken die we steunen zijn erop gericht oorzaken van spierziekten te achterhalen, sneller diagnoses te stellen en betere behandelmethodes te ontwikkelen.

Onze droom is ons doel

Een wereld zonder spierziekten. Daar dromen we van. En daar werken we aan. Onze droom is ook ons doel. Uiteindelijk willen we alle spierziekten kunnen genezen, of in ieder geval kunnen stopzetten of vertragen. Dat bereiken we door heel gericht en selectief wetenschappelijk onderzoek te financieren. En tot we alle spierziekten de wereld uit hebben, steken we een deel van onze energie en geld in goede zorg, voorlichting en belangenbehartiging. Zodat mensen met een spierziekte een volwaardig leven kunnen leiden.

Bovendien vinden we het belangrijk dat ook mensen die niets met spierziekten te maken hebben, wel snappen welke impact dit op een mensenleven kan hebben. En er meer begrip en steun komt voor iedereen die wel met spierziekten te maken heeft.

We kunnen dit niet alleen

Gelukkig krijgen we hulp van heel veel mensen. Mensen, bedrijven en gezelschappen die onze droom delen. Van patiënten, donateurs en bekende Nederlanders tot duizenden collectanten, actievoerders en onze naamgeefster prinses Beatrix. Iedereen helpt op zijn eigen manier. En er is vast en zeker ook een manier die bij jou past. Help je mee?

In 1957 werd kroonprinses Beatrix geïnstalleerd als beschermvrouwe van het fonds.
Al sinds 1956 is prinses Beatrix beschermvrouwe van het fonds. Een rol die zij met oprechte aandacht en interesse vervult.

Over het Spierfonds

Onafhankelijk, deskundig en transparant

We willen nogal wat; wetenschappelijk onderzoek stimuleren en sturen. En we vragen nogal wat; mensen hun geld, inzet en vertrouwen. Dat kunnen we doen omdat we precies weten waar we het over hebben. Op academisch, financieel, organisatorisch én menselijk niveau. We houden alle ontwikkelingen bij, van universitaire studies tot en met de dagelijkse praktijk van leven met een spierziekte. Dat maakt ons de autoriteit op ons gebied en een geloofwaardige en betrouwbare partner.

We financieren wetenschappelijk onderzoek dat relevant is, de beste kwaliteit heeft en kans heeft op vervolg. Daarvoor hebben we een onafhankelijke Wetenschappelijke Adviesraad van experts en een Gebruikerscommissie van patiënten en zorgverleners. 

Als onafhankelijk fonds ontvangen we geen subsidies van overheid of bedrijfsleven. Alles wat we doen, doen we met geld dat heel bewust voor de strijd tegen spierziekten gegeven wordt. Door donateurs, actievoerders, collectanten en maatschappelijke partners. Op onze beurt gaan wij dan ook heel bewust met dat geld om.

Onze ambassadeurs

Jan Kooijman is ambassadeur van het spierfonds.
Jan Kooijman