Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Onze Directie

Als goed doel vinden we het belangrijk dat we transparant zijn over onze organisatie en hoe we bestuurd worden. De dagelijkse aansturing van het Prinses Beatrix Spierfonds en het toezicht hierop is bij het fonds gescheiden. De directeur geeft leiding aan de organisatie, het bestuur bepaalt het beleid, stelt de financiële richtlijnen vast en is eindverantwoordelijk.

Directeur

Jan-Ite de Ruijter is directeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij heeft de dagelijkse leiding, geeft richting aan de uitvoering van het beleid en stuurt 25 medewerkers aan.

Jan-Ite is zeer betrokken bij alle mensen met een spierziekte.

Directiereglement

Het directiereglement vormt een aanvulling op hetgeen in de statuten van de stichting is geregeld ten aanzien van de directie en de verhouding van de directie tot het bestuur.

Beloningsbeleid

Ten aanzien van het directiesalaris houdt het fonds zich aan de Code voor Goed Bestuur voor Goede Doelen, opgesteld door de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland. Het brutosalaris van de directeur van het Spierfonds in 2019 (€ 114.075 op jaarbasis) valt ruim binnen de norm van deze adviesregeling. De directeur ontvangt geen dertiende maand of andere bonusregeling.