• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen

Dennis van Aarssen is sinds 2019 ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Hij won in datzelfde jaar met grote overtuiging the Voice of Holland.

”Wat me blijft verbazen is de veerkracht die mensen hebben. De manieren die mensen vinden om iets moois van hun leven te maken.”

Ambassadeur

Dennis vertelt: ”Ik weet nog hoe het me raakte, de eerste keer dat ik met het Prinses Beatrix Spierfonds te maken kreeg. In 2019 mocht ik in een speciale televisie-uitzending van Tijd voor MAX, gewijd aan spierziekten, een nummer komen zingen. Vaak scroll ik een beetje door mijn telefoon als ik backstage zit te wachten. Maar deze keer kon ik mijn ogen niet van het scherm afhouden waarop ik live de uitzending kon volgen. De mensen die te gast waren, vooral de mensen die zelf moeten leven met een spierziekte, vertelden het ene indrukwekkende verhaal na het andere. Het liet me niet los. Zij hebben diepe indruk op mij gemaakt, voor mij is bewegen zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een spierziekte is die vanzelfsprekendheid niet zo. Ik kijk er naar uit om samen met de twee andere ambassadeurs, Jan Kooijman en René van Kooten, mensen met een spierziekte en het Spierfonds te helpen.”

”Toen ik op mocht en het nummer ‘Lost’ van Michael Bublé zong, zag ik op mijn beurt dat de muziek mensen raakte. Tranen vloeiden. Het kostte moeite om zelf niet te breken, zo sterk was de verbinding die ik voelde. Stembanden worden ook aangestuurd door spieren. Ik moet er al niet aan denken dat daar iets mis mee zou zijn, laat staan hoe het voelt als meer spieren en soms ook organen worden aangetast. Het was zelden zo makkelijk om ‘ja’ te zeggen, toen het Spierfonds na die uitzending vroeg of ik een van hun ambassadeurs wilde worden. Met liefde!”

”Toen ik op mocht en het nummer ‘Lost’ van Michael Bublé zong, zag ik op mijn beurt dat de muziek mensen raakte. Tranen vloeiden. Het kostte me moeite om zelf niet te breken, zo sterk was de verbinding die ik voelde.”

”Wat me blijft verbazen is de veerkracht die mensen hebben. De manieren die mensen vinden om iets moois van hun leven te maken. Dankzij het Spierfonds kom ik regelmatig met mensen in gesprek die daar een krachtig voorbeeld van zijn. Ik vind het een verrijking.”

Dennis vond het een eer gevraagd te worden om bij de finish van het Oranjepad de dappere deelnemers, die allemaal op de één of andere manier te maken hebben met een spierziekte, muzikaal binnen te halen.

Dennis tourt samen met zijn bigband met zijn eigen theaterprogramma ‘Start Spreading The News’ door 31 theaters in heel Nederland. Tijdens ons dansgala Free To Move trapte hij met een geweldig optreden zijn tournee af.

Dennis van Aarssen ontmoet Stefan, hij heeft de spierziekte SMA.
Tijdens het dansgala Free To move maakt Dennis kennis met Stefan, hij heeft de spierziekte SMA.

Samen staan we sterk

Dennis van Aarssen zet zich niet alleen in voor het Spierfonds. Ook René van Kooten en Jan Kooijman staan op vele manieren klaar voor mensen met een spierziekten. Wij zijn trots op onze ambassadeurs!