• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
René van Kooten

René van Kooten

René van Kooten is zanger en acteur. Hij speelde in tal van musicals, waaronder Les Misérables, Aïda en Beauty and the Beast. De meest recente productie waarin hij schitterde was Jersey Boys. In december 2013 vroegen we hem of hij ambassadeur wilde worden van het Prinses Beatrix Spierfonds. René nam de uitnodiging vol enthousiasme aan.

Meer aandacht voor spierziekten

René: “Toen het Spierfonds mij benaderde, realiseerde ik me dat ik in mijn directe omgeving eigenlijk niemand kende met een spierziekte. En dat is eigenlijk heel vreemd, want er zijn in Nederland 200.000 mensen die een spierziekte hebben en daar elke dag de gevolgen van ondervinden. Ik wist er, net als de meeste mensen, te weinig vanaf en vond dat daar wat aan moest gebeuren. Als ik een bijdrage kan leveren door meer bekendheid te creëren voor spierziekten, dan vind ik dat een grote eer.”

“ALS MUSICALACTEUR WEET IK ALS GEEN ANDER HOE BELANGRIJK SPIEREN ZIJN OM GOED TE KUNNEN DANSEN, ZINGEN EN ACTEREN.”

René vult zijn rol als ambassadeur onder andere in door het fonds te noemen in interviews, mee te werken aan campagnes en evenementen, zijn stem in te zetten als voice-over en gesprekken te voeren met patiënten. “Het is heel belangrijk dat er geld binnenkomt voor onderzoek naar spierziekten. Het spreekt voor zich dat ik me graag inzet om daar aandacht voor te vragen.”

Dennis van Aarssen ontmoet Rivka, zij heeft de spierziekte SMA.
Tijdens het dansgala Free To move maakt René kennis met Rivka, zij heeft de spierziekte SMA.

Samen staan we sterk

René van Kooten zet zich niet alleen in voor het Spierfonds. Ook Dennis van Aarssen en Jan Kooijman staan op vele manieren klaar voor mensen met een spierziekten. Wij zijn trots op onze ambassadeurs!