• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Zwaluwen Jeugd Actie

Jaarlijks komen meer dan 300.000 jeugdspelers in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking, zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie. En vormen zo samen het grootste goede doelen team van Nederland!

Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste kinderen is dat de gewoonste – en de leukste – zaak van de wereld. Meer dan 20.000 kinderen in Nederland kunnen dat niet. Hun spieren zijn ziek en dat maakt sporten voor hen zo goed als onmogelijk. De Zwaluwen Jeugd Actie zet zich in om kinderen met een spierziekte nu en in de toekomst te helpen.

De Zwaluwen Jeugd Actie bestaat al sinds 1960. Ieder jaar spelen jeugdleden van de KNVB tijdens het KNVB bekertoernooi voor het goede doel. In totaal hebben er al 11 miljoen kinderen aan meegedaan. Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen. De andere helft gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs geld ontvangen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking.

Cheque overhandiging van de Zwaluwen Jeugd Actie met aanwezigheid van Prinses Beatrix. De helft van de opbrengst is bestemd voor onderzoek naar spierziekten.
Tijdens de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie op 14 september 2019 wordt de opbrengst van het voetbalseizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Prinses Beatrix neemt de cheque in ontvangst.